Sommeraktivitet

Kano NidelvaTurer i skog, mark og på fjell

Klæbu er et eldorado for de som er glade i å ferdes i naturen. Vassfjellet byr på høyfjellsopplevelse tett på en storby, og Brungmarka gir mulighet for å ferdes langt fra folk i villmark. Ved Moodden er det tilrettelagt for bevegelseshemmede og er utmerket for barnefamilier på en ettermiddagstur med grillen.

Turforslag i Klæbu finner du på ut.no og godtur.no. Om du liker skattejakt er Klæbu et godt utgangspunkt for å drive Geocaching med over 50 utfordringer med varierende vanskelighetsgrad og i forskjellig terreng.

Sykkelturer

  • Selbusjøen rundt
    Runden rundt Selbusjøen er 90 km. Her møter man forskjellige typer underlag: asfalt, grus, kjerrevei, sti og terreng. Deler av runden er meget kupert, mens andre partier er lettkjørte. Hele runden må betegnes som krevende. Terrengsykkel eller hybrid er å foretrekke. Landeveissykkel anbefales ikke. Med moderat tempo og gode pauser beregnes runden å ta ca 10 timer. Se Selbusjøen rundt tips og kart.
  • Røros – Nidaros med Jøvra over Selbusjøen. Mer info.

Vann og fiske

I Klæbu er det gode muligheter for flotte fiskeopplevelser. Både Selbusjøen, Bjørsjøen og Nidelva er rike på bl.a. ørret. I tillegg finnes det en rekke mindre vann med til dels stor fisk. Fiskekort kan kjøpes på inatur.no.

På Tanem oppvekstsenter kan man leie kano og kanohenger. Kontakt Claes Andersson for booking.

Sport og idrett

  • Klæbuhallen og idrettsanlegget med kunstgressbaner ligger på Sørborgen.
  • Klæbu Golfklubb ligger i fine omgivelser mellom Amundalen nord for Klæbu og Klæbu sentrum kun 2 mil fra Trondheim sentrum.
  • Orienteringsavdelingen i Klæbu IL legger hvert år ut poster for turorientering.
  • Et av trøndelags eldste fjell-, turløp er Vassfjellet rundt som går siste søndag i august.

Hestesport

foto: stall-nidelv.no

foto: stall-nidelv.no

Hestesport hestesporten har lange tradisjoner i Klæbu. På Stall Nidelv har de rettet tilbudet sitt mot voksne hobbyryttere. Stall Granly på Vangsmo har de tilbud til konkurranseryttere og sprangridning, mens Stall Torven er spesielt lagt til rette for travtrening.

Savner du noe her? Ta kontakt!